Rólunk

Az én sztorim:

Tapolcai Dóra vagyok és amióta az eszemet tudom fontos szerepet tölt be az életemben az arcápolás. Volt szerencsém évekig utazni a világban modellként, ahol minden napos volt a sminkelés. Sokszor 1-1 munka után hazaérve akár 5 db kis vattakorongot is elhasználtam, hogy a profi sminkesek által elkészített ‘beton kemény’ sminket (ami 18 óra után is hibátlanul nézett ki) teljesen le tudjam mosni. A törlőkendők használatát hamar feladtam, minden alkalommal irritált lett a bőröm a benne lévő kemikáliáktól. Próbálok tudatosan élni és minél többet tenni a környezetvédelemért. Tavaly kezdtem el gondolkozni az ötleten, hogy mivel lehetne ezt a sok elhasznált sminklemosó eszközt helyettesíteni.

Az is érdekelt, hogy mi történik ezekkel az elhasznált sminklemosó törlőkendőkkel miután kidobják őket. Némi kutatás után megtudtam, hogy a hulladéklerakóba kerülve körülbelül 100 év szükséges a biológiai lebomlásukhoz, néhányuk az óceánban és más vízforrásokban köt ki. Az általam napi szinten használt vattakorongok pedig évezredek alatt bomlanak le.
Még ennél is jobban ledöbbentett, hogy az elhasznált sminktörlők 3,4 milliárd kg hulladékot termelnek évente. Sokkoló. Ezek után bátran mondhatjuk, hogy ez az egyik ‘legpazarlóbb’ termék a világon.
Ezért döntöttem úgy, hogy teszek a változásért és egy alternatív megoldást kínálok azoknak, akiket érdekel Földünk jövője.

DODA beauty pamacsaink pontosan erre a problémára nyújtanak megoldást, hiszen akár 500 db egyszer használatos sminktörlőt is helyettesíthetünk vele. Reméljük pamacsainkkal csökkenthetjük a sminktörlő kendők okozta hulladék mennyiségét.

Itt az idő! Tarts velünk és változtassunk együtt!